Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku otvorilo je savjetovanje na temu: Nacrt prijedloga protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. Svoje prijedloge i komentare možete dati izravno na link e-savjetovanja.


”Duboki rezovi” – Filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode

Omnibus “Duboki rezovi”, intrigantna filmska studija nasilja u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića će se prikazivati u Zagrebu (kino Europa, od 14. travnja i kino Kinoteka, od 20. travnja).

Tri kratke filmske priče objedinjene u Dubokim rezovima, nastale na temelju tri domaća književna predloška s potpisima Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića gledatelje vode na filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode.

Filmski triptih Duboki rezovi u fokus stavlja tri disfunkcionalne obitelji. Trešnje naše nagrađivane montažerke i redateljice Dubravke Turić, premijerno prikazan u programu 15 dana autora na Festivalu u Cannesu, tragična je priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu; u drami s elementima horora Smrt bijela kost u režiji Filipa Mojzeša, bezazlena dječja igra iznenada prerasta u dramatičnu situaciju, a u segmentu Predmeti koji tonu Filipa Peru-zovića upoznajemo brižnog oca koji sumnja da je njegova, sad već odrasla kći žrtva obitel-jskog nasilja.

Sjajan glumački ansambl filma, među ostalima, čine: Lana Barić, Nikša Butijer, Milivoj Bead-er, Areta Ćurković, Roko Glavina, Franko Jakovčević, Donat Zeko (Trešnje); Glorija Pinturić, Lily Antić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Jadranka Đokić i Asja Jovanović (Smrt bijela kost); Vinko Kraljević, Mirela Brekalo, Marina Redžepović, Bernard Perić, Mladen Vasari, Ljiljana Bogojević, Nina Erak-Svrtan (Predmeti koji tonu).

Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinematograf, producentica je Dijana Mlađenović, a za distribuciju su zadužene Pari Pikule.


  ČESTITAMO SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA SVIM VRIJEDNIM KOLEGICAMA I KOLEGAMA!

Dom “Duga-Zagreb”

 

Stručni skup “Promicanje važnosti ljudskih odnosa”, Zagreb, 19. ožujka 2019.


JESTE LI ŽRTVA PARTNERSKOG NASILJA?

Često se događa da osoba vrlo kasno prepozna da je partner/partnerica sustavno nasilan/na prema njoj. Odgovarajući na upitnik koji se nalazi na ovom linku, saznat ćete koje su karakteristike partnerskog nasilja, a u konačnici ćete shvatiti imate li razlog za uzbunu.

Ili ćete shvatiti da netko u Vašoj blizini ima razlog za uzbunu pa pomognite toj osobi.

Ovaj upitnik je anoniman, a rezultate ankete možete potražiti na ovom istom mjestu za nekoliko dana.


Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora

Dana 19. rujna 2018. godine prisustvovali smo tematskoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora koja je u suradnji s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom održana povodom obilježavanja 22. rujna, Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Tema sjednice je bila: “Nasilje nad ženama s invaliditetom – specifičnosti i mogućnosti suzbijanja”, a uz članove i članice Odbora sjednici su prisustvovali i predstavnici/e nadležnih državnih institucija te organizacija civilnog društva.


HUMANITARNA AKCIJA

SIMPLE ACTS OF KINDESS – GIVE IT A TRY !!!!

Tvrtka „Pons Tiluri“ d.o.o. (ZagrebCityTour) samoinicijativno je ponudila besplatnu turističku vožnju Zagrebom za naše male i velike korisnike smještaja.

Veselje je bilo veliko, a druženje uz zanimljive informacije o povijesti Donjeg i Gornjeg grada prošlo je ko za  tren!!

HVALA ZAPOSLENICIMA „Pons Tiluri“ d.o.o. i vozaču i asistentu u autobusu ZagrebCityTour. Uspomene koje će ostati nakon ove vožnje, neizbrisiv su trag o dobrim djelima koje ljudi čine jedni za druge.

Zaposlenici i korisnici smještaja u Domu „Duga-Zagreb“


Nakon 10 godina rada našeg skloništa za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja možemo utvrditi neke trendove u obilježjima i vrstama nasilja, dužini trajanja istog kao i demografskim obilježjima žrtava koje su koristile naše usluge.

Tom prilikom izradili smo video spot kojim želimo pozvati sve žrtve da ne šute i ne trpe iza zatvorenih vrata svojih domova.

Pogledajte spot i podsjetite se činjenica koje se u njemu navode!

Tražite pomoć vi osobno ili osnažite nekog svog bliskog kome je takva pomoć potreba da se javi i zaštiti!

Video – Obitelj je (ne)sigurno mjesto!

Izradili smo također u toj prigodi evaluacijsku studiju koja vam je na raspolaganju za pregled u obliku PPP na sljedećem linku: EVALUACIJA RADA KROZ 10 GODINA


SMJEŠTAJ

Ako ste žrtva nasilja i želite se zaštiti od počinitelja nasilja fizičkim odlaskom iz zajedničkog životnog prostora Zovite policiju 192 ili zovite nadležni centar za socijalnu skrb prema mjestu vašeg stanovanja.

Oni će vas dalje uputiti kako doći na privremeni smještaj kod nas gdje ćete dobiti stručnu pomoć i zaštitu.


SAVJETOVALIŠTE

  • Ako ste izloženi obiteljskom nasilju
  • Ako se osjećate sami i neshvaćeni u tom problemu
  • Dođite s povjerenjem
  • Dođite po podršku
  • Dođite po informaciju i  besplatni savjet

 

Nazovite 0800 8898

Ponedjeljak – srijeda – petak (kada su radni dani)

Radno vrijeme: 16.30 – 19.30

e-mail: mirna-zona(at)zagreb.hr


PSIHOSOCIJALNI TRETMAN POČINITELJA NASILJA U OBITELJI

Namjenjen je osobama kojima je izrečena sudska mjera psihosocijalnog tretmana nasilja u obitelji temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji  odnosno Kaznenog zakona. Nadležni sud odnosno insitucija koja upućuje na izvršenje mjere upoznaje osobu sa obavezom javljanja u našu ustanovu.

Telefonski kontakt možete ostvariti radnim danom: ponedjeljkom i srijedom od 14:00 – 20:00 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 09,00-15,00 sati na telefon:

01 4590 560