NOVOSTI

  • Uživo se priključite predstavljanju Vodiča kroz psihosocijalni tretman počinitelja/ica nasilja u obitelji

    Poštovane / poštovani,

    izravni prijenos predstavljanja Vodiča kroz psihosocijalni tretman počinitelja/ica nasilja u obitelji možete pratiti na sljedećoj poveznici: 

  • Predstavljanje Vodiča kroz psihosocijalni tretman počinitelja/ica nasilja u obitelji

    U prigodi Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama doprinos Doma „Duga-Zagreb“ ogleda se u izdanju publikacije “Vodič kroz psihosocijalni tretman počinitelja/ica nasilja u obitelji”.

    Rezultat je to autorica i zajedničke suradnje sa svim važnim suradnicima bez kojih ne bi bilo moguće provoditi tretman za počinitelje nasilja u obitelji proteklih 12 godina. U tu skupinu suradnika ubrajamo svakako suce/sutkinje i s njima pripadajuće suradnike/suradnice, probacijske službenike/službenice, zaposlenike/zaposlenice iz policije i centara za socijalnu skrb te predstavnike/predstavnice iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

    Na ovaj način radno obilježavamo i 12 godina djelovanja Odjela za psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji.

    Vodič možete skinuti u PDF-u na ovoj poveznici: Vodič

 Više novosti…


SMJEŠTAJ

Ako ste žrtva nasilja i želite se zaštiti od počinitelja nasilja fizičkim odlaskom iz zajedničkog životnog prostora Zovite policiju 192 ili zovite nadležni centar za socijalnu skrb prema mjestu vašeg stanovanja.

Oni će vas dalje uputiti kako doći na privremeni smještaj kod nas gdje ćete dobiti stručnu pomoć i zaštitu.


SAVJETOVALIŠTE

  • Ako ste izloženi obiteljskom nasilju

  • Ako se osjećate sami i neshvaćeni u tom problemu

  • Dođite s povjerenjem

  • Dođite po podršku

  • Dođite po informaciju i  besplatni savjet

Nazovite 0800 8898

Radnim danom od 16.30 – 19.30

e-mail: mirna-zona(at)zagreb.hr


PSIHOSOCIJALNI TRETMAN POČINITELJA NASILJA U OBITELJI

Namjenjen je osobama kojima je izrečena sudska mjera psihosocijalnog tretmana nasilja u obitelji temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji  odnosno Kaznenog zakona. Nadležni sud odnosno insitucija koja upućuje na izvršenje mjere upoznaje osobu sa obavezom javljanja u našu ustanovu.

Telefonski kontakt možete ostvariti radnim danom: ponedjeljkom i srijedom od 14:00 – 20:00 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 09,00-15,00 sati na telefon:

01 4590 560