10. SASTANAK MREŽE SURADNJE VLADINIH INSTITUCIJA I NEVLADINIH ORGANIZACIJA PROTIV SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA

Jezerčica, 18. – 19. svibnja 2012.

U prelijepom ambijentu Hotela Jezerčica, okupile su se članice Mreže na svom 10. sastanku. Na okupu su se našle tako predstavnice „Ženske sobe“, Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH,  SOS telefon – poziv u pomoć  Virovitica, predstavnica iz Ravnateljstva  Uprave kriminalističke policije – Odsjek za međunarodnu policijsku suradnju, predstavnica iz Zatvorske bolnice Zagreb, zatim s Općinskog kaznenog suda Zagreb, iz Općinskog državnog odvjetništva, Centra za socijalnu skrb Maksimir, Vladinog ureda za ravnopravnost spolova, Odjela za organiziranje i pružanje podrške svjedocima i žrtvama, zamjenica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Albina Žnidar iz Albina d.o.o. te predstavnica Doma „Duga Zagreb“.
Bila je to prilika da se na jednom mjestu prodiskutira o mogućnostima poboljšanja uzajamnog rada i djelovanja u smjeru što efikasnije procesuiranja počinitelja seksualnog nasilja, a da se pri tom žrtva ne dovodi ili barem što manje dovodi u stanje sekundarne viktimizacije.
Propusti u postupanju nažalost uvijek dodatno kompliciraju i otežavaju ionako mučnu situaciju u kojoj se nalazi žrtva seksualnog nasilja, te je vrlo važno da svi koji rade u tom procesu rade točno i suradno sa svim drugim službama i nevladinim organizacijama koje pružaju pomoć žrtvama.