NOVOSTI

 • NEvidljive – Iskustvo i stavovi o nasilju prema osobama starije životne dobi

  .

  U Zagrebu je početkom 2023.g. provedeno istraživanje o stavovima i iskustvu među populacijom starijih osoba, ciljane skupine 65+ godina, od kojih su 90% bile žene i 10% muškarci. Istraživanje je provedeno za potrebe Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba – Skupština Grada Zagreba. Rezultati su nakon obrade dobiveni u lipnju 2023.g., a 14. rujna 2023.g. su prezentirani u Skupštini Grada Zagreba.

  Rezultati ukazuju da su starije osobe i to većinom žene, dodatno viktimizirane i to samo zbog činjenice da su fazi života kada trebaju podršku više nego kada su bile mlađe osobe.

  To je neprihvatljivo! Stoga smo svi pozvani djelovati i raditi na pronalaženju načina za zaštitu starijih osoba od nasilja.

  Također je jako bitno intenzivno raditi na prevenciji činjenja nasilja nad starijim osobama što je zadatak koji treba strateški odraditi na dobrobit starijih sugrađana u Republici Hrvatskoj.

  Više…

 • Donacija učenika XV. gimnazije u Zagrebu

  .

  Učenici XV. gimnazije u Zagrebu vrijedno su prikupljali tjednima donaciju za našu ustanovu. Prikupili su odjeću, obuću, različite dodatke uz odjeću i sve to potpuno samoinicijativno.

  Uz to organizirali su pranje svega prikupljenog, nabavku 16 novih kartonskih kutija u kojima je sve bilo složeno „kao knjige u ormaru“. Na kraju u njihovoj organizaciji je bio i prijevoz s adekvatnim automobilom do mjesta primopredaje u našem savjetovalištu u Ozaljskoj 93.

  Dvoje učenika koji su i predvodili cijelu akciju, Lucija i Jan, osobno su pratili „isporuku pošiljke“, te nam s velikim smiješkom predali brižno pripremljenu donaciju koja je namijenjena tinejđerima na smještaju u našem skloništu za žrtve obiteljskog nasilja.

  Jedan dio pristiglih odjevnih predmeta i obuće već je u podijeljen, a preostali komadi čekaju nove stanare našeg skloništa.

  Koliko je važno imati čistu i upotrebljivu garderobu i obuću, govori činjenica da većina žrtava na smještaj dolazi s robom koju imaju na sebi u trenutku odlaska iz vlastite obitelji.

  STOGA HVALA SVIMA KOJI SU DONIRALI. HVALA ORGANIZATORIMA MEĐU DONATORIMA.

  HVALA SVIMA IZ XV. GIMNAZIJE I ŠIRE . KOJI SU NA BILO KOJI NAČIN DOPRINIJELI OVOJ VRIJEDNOJ I HUMANOJ AKCIJI.

  DOM DUGA ZAGREB

 Više novosti…


SMJEŠTAJ

Ako ste žrtva nasilja i želite se zaštiti od počinitelja nasilja fizičkim odlaskom iz zajedničkog životnog prostora Zovite policiju 192 ili zovite nadležni centar za socijalnu skrb prema mjestu vašeg stanovanja.

Oni će vas dalje uputiti kako doći na privremeni smještaj kod nas gdje ćete dobiti stručnu pomoć i zaštitu.


SAVJETOVALIŠTE

 • Ako ste izloženi obiteljskom nasilju

 • Ako se osjećate sami i neshvaćeni u tom problemu

 • Dođite s povjerenjem

 • Dođite po podršku

 • Dođite po informaciju i  besplatni savjet

Nazovite 0800 8898

Radnim danom od 16.30 – 19.30

e-mail: savjetovaliste@duga-zagreb.hr


PSIHOSOCIJALNI TRETMAN POČINITELJA NASILJA U OBITELJI

Namjenjen je osobama kojima je izrečena sudska mjera psihosocijalnog tretmana nasilja u obitelji temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji  odnosno Kaznenog zakona. Nadležni sud odnosno insitucija koja upućuje na izvršenje mjere upoznaje osobu sa obavezom javljanja u našu ustanovu.

Telefonski kontakt možete ostvariti radnim danom: ponedjeljkom i srijedom od 14:00 – 20:00 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 09,00-15,00 sati na telefon:

01 4590 560