NOVOSTI

 • Dom „Duga-Zagreb“ kandidirao se za dodjelu European Social Network Awards 2023.

  .

  Dom „Duga-Zagreb“ kandidirao se za dodjelu European Social Network Awards 2023.

  https://essa-eu.org/

  Bilo je moguće kandidirati se kroz šest kategorija. Na natjecanje je prijavljeno 110 prijava iz različitih zemalja Europe. U finale je ušlo njih 44, među kojima je bila prijava iz naše ustanove u kategoriji:

  Istraživanja i evaluacije u cilju poboljšanja usluga za ranjive skupine.

  Mi smo se prijavili s istraživanjem provedenim 2014. – 2019., pod nazivom:

  Učinkovitost psihosocijalnih usluga u skloništu za žene žrtve obiteljskog nasilja iz perspektive teorije osnaživanja“, koje je objavljeno 2021.g.

  https://www.duga-zagreb.hr/wp/wp-content/uploads/2022/03/Baric-Z.-doktorska-disertacija-2021.pdf

  (više…)

 • Besplatna i anonimna 116 006 linija Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela

  .
  Besplatna i anonimna 116 006 linija Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja ove godine obilježava desetu godišnjicu postojanja. S više od 16 000 odgovorenih poziva, 116 006 linija predstavlja „sigurno“ mjesto za sve osobe koje su iskusile neku vrstu traumatičnog događaja, no ipak su smogle snage i hrabrosti zatražiti podršku.

  S druge strane slušalice, danonoćno, vikendima i praznicima, stoje stručnjaci i volonteri Udruge za podršku žrtvama i svjedocima koji pozivateljima pružaju potrebne informacije, povjerljiv razgovor, razumijevanje za situaciju u kojoj su se našli i uvjerenje da se ne moraju sami nositi s posljedicama koje bolni događaji mogu ostaviti.

  Nažalost, zbog primjetnog alarmantnog trenda porasta kaznenih djela iz područja kaznenopravne zaštite djece i obitelji te brutalizacije obiteljskog nasilja proteklih godina koje je rezultiralo time da je u Hrvatskoj svakih 15 minuta jedna žena fizički zlostavljana, ovu liniju najčešće zovu upravo žene.

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25. studenoga) provodimo javnu kampanju Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Cilj ove kampanje jest dodatno podići medijsku i javnu vidljivost NPC linije kako bi što više naših građanki i građana postalo informirano o svojim pravima, kao i o pristupu dostupnoj podršci.

 Više novosti…


SMJEŠTAJ

Ako ste žrtva nasilja i želite se zaštiti od počinitelja nasilja fizičkim odlaskom iz zajedničkog životnog prostora Zovite policiju 192 ili zovite nadležni centar za socijalnu skrb prema mjestu vašeg stanovanja.

Oni će vas dalje uputiti kako doći na privremeni smještaj kod nas gdje ćete dobiti stručnu pomoć i zaštitu.


SAVJETOVALIŠTE

 • Ako ste izloženi obiteljskom nasilju

 • Ako se osjećate sami i neshvaćeni u tom problemu

 • Dođite s povjerenjem

 • Dođite po podršku

 • Dođite po informaciju i  besplatni savjet

Nazovite 0800 8898

Radnim danom od 16.30 – 19.30

e-mail: savjetovaliste@duga-zagreb.hr


PSIHOSOCIJALNI TRETMAN POČINITELJA NASILJA U OBITELJI

Namjenjen je osobama kojima je izrečena sudska mjera psihosocijalnog tretmana nasilja u obitelji temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji  odnosno Kaznenog zakona. Nadležni sud odnosno insitucija koja upućuje na izvršenje mjere upoznaje osobu sa obavezom javljanja u našu ustanovu.

Telefonski kontakt možete ostvariti radnim danom: ponedjeljkom i srijedom od 14:00 – 20:00 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 09,00-15,00 sati na telefon:

01 4590 560