”Duboki rezovi” – Filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode

Omnibus “Duboki rezovi”, intrigantna filmska studija nasilja u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića će se prikazivati u Zagrebu (kino Europa, od 14. travnja i kino Kinoteka, od 20. travnja).

Tri kratke filmske priče objedinjene u Dubokim rezovima, nastale na temelju tri domaća književna predloška s potpisima Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića gledatelje vode na filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode.

Filmski triptih Duboki rezovi u fokus stavlja tri disfunkcionalne obitelji. Trešnje naše nagrađivane montažerke i redateljice Dubravke Turić, premijerno prikazan u programu 15 dana autora na Festivalu u Cannesu, tragična je priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu; u drami s elementima horora Smrt bijela kost u režiji Filipa Mojzeša, bezazlena dječja igra iznenada prerasta u dramatičnu situaciju, a u segmentu Predmeti koji tonu Filipa Peru-zovića upoznajemo brižnog oca koji sumnja da je njegova, sad već odrasla kći žrtva obitel-jskog nasilja.

Sjajan glumački ansambl filma, među ostalima, čine: Lana Barić, Nikša Butijer, Milivoj Bead-er, Areta Ćurković, Roko Glavina, Franko Jakovčević, Donat Zeko (Trešnje); Glorija Pinturić, Lily Antić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Jadranka Đokić i Asja Jovanović (Smrt bijela kost); Vinko Kraljević, Mirela Brekalo, Marina Redžepović, Bernard Perić, Mladen Vasari, Ljiljana Bogojević, Nina Erak-Svrtan (Predmeti koji tonu).

Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinematograf, producentica je Dijana Mlađenović, a za distribuciju su zadužene Pari Pikule.