Gostovanje ravnateljice Doma „Duga-Zagreb“ u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska!“

26.11.2012.

Ravnateljica u ustanovi, gostovala je u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska!“, emitiranoj na prvom programu HRT 26.11.2012. Tijekom priloga prezentiran je  rad naše ustanove od osnutka – unazad 5 godina. U proteklih 5 godina rada, u Domu „Duga“ zbrinuto je 424 osoba, od čega je 180 žena i 244 djece.

U emisiji je ravnateljica naglasila odličnu suradnju koju naša ustanova ostvaruje s drugim institucijama uključenim u rješavanje problematike obiteljskog nasilja, kao što su to primarno policija i centri za socijalnu skrb s područja cijele Hrvatske. Također, govorila je i o organizaciji rada Doma, u smislu pružanja sigurnosti smještenim korisnicima (objekt čuvaju zaštitari 24 sata dnevno, cijela ustanova je pod nadzorom i putem video-opreme, po potrebi moguće je realizirati policijsku ophodnju dok traje opasnost), ali i o načinu i organizaciji života i rada korisnika za vrijeme dok traje smještaj.

Osim smještaj i brige o žrtvama obiteljskog nasilja, prezentiran je i rad našeg tretmanskog centra, u kojem se provodi sudska mjera psihosocijalnog tretmana počinitelja obiteljskog nasilja.

Tijekom emitiranja emisije, prikazan je besplatni broj našeg Savjetovališta, 0800-8898, te besplatni broj telefona za počinitelje obiteljskog nasilja, 0800-8788, kako bi se gledateljima omogućilo da nas kontaktiraju u slučaju da probleme nasilja u obitelji prepoznaju kod sebe ili kod osoba iz svoje okoline.