Izložbom pomažu žrtvama nasilja

 

‘Arhitektura običnih stvari’ druga je samostalna izložba mladih zagrebačkih arhitekata Ane Magdić i Gorana Karlovića. U trešnjevačkoj galeriji Modulor, pri Centru za kulturu Trešnjevka, na adresi Park stara Trešnjevka 1,  predstaviti će dvadesetak slika, a želja autora je, osim prezentacije svojih djela, da utjeću na svijest posjetitelja.  

– Htjeli bismo napraviti odmak od ‘običnih’ izložbi. Slikanje je za nas hobi, strast, ljubav… Stoga nam je i želja da umjetnost spojimo s humanošću, rekao je Goran Karlović, naglašavajući kako bi pola prihoda, od eventualne prodaje slika nakon izložbe, donirali Domu za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja ‘Duga – Zagreb’.

U Domu su smještene žrtve nasilja u obitelji, kojima je osigurana psihosocijalna podrška, ali je neophodna i svakodnevna logistika u cilju zadovoljavanja higijenskih, prehrambenih i drugih fizičkih potreba. Želja nam je podržati stručnjake koji rade na ovoj problematici kako bi na taj način kvalitetno pomogli žrtvama nasilja u obitelji.

Otvorenje izložbe je 26. siječnja u 19 sati, a pogledati se može do 13. veljače.

 

       RAVNATELJICA I DJELATNICI DOMA