NOVOSTI

Gradonačelnik Grada Zagreba, g. Tomislav Tomašević javno je predstavio pokretanje web portala o mentalnom zdravlju

.

Zagreb, 1. veljače 2022. – Gradonačelnik Grada Zagreba, g. Tomislav Tomašević javno je predstavio pokretanje web portala o mentalnom zdravlju.

Uzimajući u obzir svakodnevni porast rizičnih čimbenika, ali i činjenicu da su poremećaji mentalnog zdravlja u porastu, skrb o mentalnom zdravlju jedan je od prioriteta u radu i djelovanju Grada Zagreba. Potreba za unaprjeđenjem dostupnosti i kvalitete usluga u području mentalnog zdravlja dodatno se ukazala tijekom COVID-19 pandemije i potresa koji su pogodili grad Zagreb, a s ciljem zaštite mentalnog zdravlja građana grada Zagreba. Na tragu toga da Grad Zagreb bude mjesto okupljanja svih ideja i projekata, izrađen je web portal koji služi kao centralno mjesto informiranja građana o mentalnom zdravlju.

Ovim web portalom objedinjeni su projekti Grada Zagreba i gradskih zdravstvenih ustanova na jednom mjestu te će se brojni drugi projekti koji se financiraju iz Proračuna Grada Zagreba u području zaštite mentalnog zdravlja učiniti vidljivijima za šire skupine građana.

Pozivamo vas da uživate u virtualnoj šetnji vrlo korisnim i vrijednim sadržajima ovoga portala: https://mentalnozdravlje.zagreb.hr/

Više o predstavljanju web portala “Mentalno zdravlje grada Zagreba” molimo pročitajte ovdje https://www.zagreb.hr/predstavljen-web-portal-mentalno-zdravlje-grada-za/177041

#NEusamljenosti

 

Pandemija nas je naučila da usamljenost nije problem samo starijih.

Pandemija nas je naučila da su mali trenuci povezanosti važni za doživljaj uključenosti.

Započnite razgovor. Nije uvijek lako znati kome ili kako pomoći. Podijelite svoje vrijeme i ukoliko ste u mogućnosti, ponudite praktičnu pomoć. Ali prije svega, uspostavite kontakt. Mali znakovi pažnje čine veliku razliku. #MaliZnakoviPaznje #NEusamljenosti

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom „Zajednički put“, Domom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji “Duga – Zagreb” i udrugom Mirna Zona pokreće kampanju #NEusamljenosti s ciljem suzbijanja osjećaja usamljenosti i izolacije kod starijih građana grada Zagreba. Više o kampanji pročitajte na linku: https://zagreb.hr/ovih-blagdana-reci-cemo-neusamljenosti/175450

 

 

 

 

 

 

 

Predstavljanje Vodiča kroz psihosocijalni tretman počinitelja/ica nasilja u obitelji

U prigodi Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama doprinos Doma „Duga-Zagreb“ ogleda se u izdanju publikacije “Vodič kroz psihosocijalni tretman počinitelja/ica nasilja u obitelji”.

Rezultat je to autorica i zajedničke suradnje sa svim važnim suradnicima bez kojih ne bi bilo moguće provoditi tretman za počinitelje nasilja u obitelji proteklih 12 godina. U tu skupinu suradnika ubrajamo svakako suce/sutkinje i s njima pripadajuće suradnike/suradnice, probacijske službenike/službenice, zaposlenike/zaposlenice iz policije i centara za socijalnu skrb te predstavnike/predstavnice iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Na ovaj način radno obilježavamo i 12 godina djelovanja Odjela za psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji.

Vodič možete skinuti u PDF-u na ovoj poveznici: Vodič