NOVOSTI

emajstor.hr: projekt “Partnerstvo za dobrobit društva”

.

Heroji se ne rađaju, već postaju heroji zahvaljujući svojim djelima u životu. Da bi to postali, dovoljna su mala, dobra djela. Veličinu djela ne mjeri onaj tko pomaže nego onaj kome je pomoć potrebna.

Danas Vam dajemo priliku da, makar na trenutak, postanete heroj onima kojima je Vaša pomoć najviše potrebna!

Partnerstvo za dobrobit društva dobrotvorni je projekt nastao pod okriljem portala Emajstor. Svjesni smo prirode dobročinstva za društvo i osjećamo odgvoornost da, kao jedan od vodećih predstavnika građevinske industrije, podržimo pozitivne promjene u društvu. Cilj svih partnera koji sudjeluju u projektu (investitori, tvrtke i organizacije) je stvoriti sinergiju koja treba doprijeti do sve većeg broja ljudi kojima je pomoć potrebna.

Projekt je pokrenula tvrtka Daibau International koja povezuje izvođače radova s investitorima te ima preko 11 500 registriranih tvrtki za izvođenje različitih radova i popravaka. Portal ove tvrtke ima preko 2 milijuna posjetitelja – pravnih i fizičkih osoba koje na ovaj način dolaze u priliku donirati sredstva organizacijama koje direktno rade s osjetljivim skupinama u potrebi.

Podržavamo pokretanje društveno odgovornog projekta pod nazivom „Dobra djela stvaraju heroje“, za one kojima je pomoć najpotrebnija, a nisu u mogućnosti sve osigurati samostalno.

Više o projektu na linku: www.emajstor.hr

Držat ću oči širom otvorene

.

Uz središnju poruku „Držat ću oči širom otvorene“ Europska komisija pokrenula je informativnu kampanju kako bi građane osvijestila o pravima koje imaju žrtve kaznenih djela, dostupnim službama za pomoć i podršku, kao i mogućnostima prijave kaznenog djela. Svrha kampanje je potaknuti i osvijestiti bližnje; članove obitelji, prijatelje, ali i širu okolinu – da prepoznaju žrtve, pruže im svoju podršku te im pomognu prijaviti nasilje.

Kampanjom su obuhvaćene institucije i organizacije civilnog društva koje pružaju podršku žrtvama i svjedocima svih kaznenih djela, a osobito djeci žrtvama nasilja, žrtvama rodno uvjetovanog nasilja te LGBTIQ fobije i ksenofobije. Partneri kampanje na nacionalnoj razini su Ministarstvo pravosuđa i uprave, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima te udruga za pomoć žrtvama Bijeli krug.

Sve informacije o organizacijama za podršku, kaznenim djelima i pravima žrtava u Hrvatskoj i ostalim zemljama dostupne su na posebnoj stranici: https://victims-rights.campaign.europa.eu.

#EyesOpen

Letak kampanje

Ispitivanje stavova o obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama


Anketa je anonimna te u bilo kojem trenutku možete prekinuti njeno ispunjavanje. Ispunjavanje anketnog upitnika traje do 10 minuta. Za više informacija o samom istraživanju kontaktirajte nas na mail babe@babe.hr.
Poveznica na anketni upitnik: shorturl.at/ckln8

Continue reading “Ispitivanje stavova o obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama”

Psiho – edukativne knjižice

.

.

.

Dugogodišnji rad stručnjaka u pružanju podrške i pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u skloništu urodio je nedavno sa četiri psiho edukativna izdanja namijenjena žrtvi koja je na smještaju u skloništu.

To su male knjižice koje se lako ponesu i nakon izlaska iz skloništa kako bi pomogle žrtvi da se ne nađe u zamci loših promišljanja.

Teme obrađene u psiho-edukativnim knjižicama:

Uz knjižice izdali smo i „Sigurnu bilježnicu“ koja ima svrhu biti mjesto gdje žrtva može zapisivati svoje osjećaje, razmišljanja i dojmove.

Krenuli smo od ideje da je pisanje blagotvorno i iscjeljujuće.

#ResponsibleTogether 2022, kampanja u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama

 

U prigodi Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25 studenog 2022., Dom “Duga-Zagreb” započinje provedbu kampanje #ResponsibleTogether 2022, u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

Ove godine teme kampanje obuhvaćaju nasilničke obrasce ponašanja u romantičnim vezama mladih te nasilje djece i adolescenata prema roditeljima (CAPVA – Child and Adolescent to Parent Violence and Abuse). Kampanju provodimo kao članovi europske mreže organizacija koje zajednički sudjeluju u borbi protiv nasilja u obitelji te nasilja nad ženama i djecom, WWP EN (Work With Perpetrators European Network).

Continue reading “#ResponsibleTogether 2022, kampanja u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama”

SURF and SOUND nastavlja se do 2025!

Europska komisija, u okviru programa Unije, Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV), odobrila je financiranje nastavka projekta – SURF and SOUND 2.0 od 2023. do 2025. godine!
SURF and SOUND 2.0 nastavit će borbu protiv kibernetičkog nasilja nad ženama, a aktivnosti će biti usmjerene na ključne izazove uočene tijekom provedbe ovog projekta od 2021. (do 2023.) godine.
Glavni cilj projekta je utjecati na pozitivne promjene stavova i jačanje kapaciteta stručnjaka za provedbu zakona – policijskih službenika/ca, državnih odvjetnika/ca i sudaca i sutkinja stavova te ojačati mehanizme prevencije i suzbijanja rodno uvjetovanog kibernetičkog nasilja i proširiti usluge podrške za žrtve online nasilja.
Agencija za elektroničke medije također će nastaviti s partnerstvom u provedbi projekta, u području podizanja svijesti u sklopu nacionalne kampanje, a partnerskom konzorciju se pridružuje Ravnateljstvo policije te Pravosudna akademija.
_
Od početka provedbe projekta u ožujku 2021. ukupno smo do sada zaprimili 130 prijava online nasilja prema ženama. U 51 slučaju radi se o objavljivanju ili prijetnji objavom seksualno eksplicitnog sadržaja, a nerijetko se žrtve paralelno suočavaju i s drugim oblicima online nasilja, poput doxinga, uhođenja, ucjene i iznude.
Za ovoliki broj prijava online nasilja svakako je zaslužna i nacionalna kampanja osvještavanja o online nasilju koju smo provodili s našim partnerima, Agencijom za elektroničke medije. Bilboard kampanja u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, televizijski i radio spotovi te drugi oblici javne komunikacije rezultirali su čak desetorostrukim povećanjem broja prijava u lipnju, srpnju i kolovozu, odnosno tijekom i nakon provođenja kampanje!
92 slučaja online nasilja prijavljeno je putem platforme Neon, što potvrđuje da se platforma etablirala kao koristan alat za prijavu i podršku!