Organizacije diljem Europe udružuju snage u borbi protiv elektroničkog nasilja nad ženama i djevojkama! 25. studeni 2020.

 

“Učinci elektroničkog nasilja na žene i djevojke su poražavajući, prožimajući i nikad ne prestaju, jer su dio kontinuuma nasilja (na Internetu i izvan Internetskog prostora) koje im oduzima slobodu.”
– Alessandra Pauncz, izvršna direktorica WWP EN-a

Danas Europska mreža za rad s počiniteljima nasilja u obitelji (WWP EN) pokreće jedinstvenu, europsku kampanju protiv elektroničkog nasilja. Kampanja #ResponsibleTogether 2020. ima za cilj širenje svijesti o elektroničkom nasilju nad ženama i djevojkama. Od 25. studenog do 10. prosinca, 14 organizacija iz 10 zemalja širom Europe organiziraju aktivnosti osvješćivanja i senzibiliziranja javnosti na problem elektroničkog nasilja.
Zašto bismo se brinuli?
Elektroničko nasilje nad ženama i djevojkama novi je globalni problem; podaci pokazuju da čak 73% žena širom svijeta doživljava neki oblik elektroničkog nasilja.
Žene i djevojke nerazmjerno su meta elektroničkog nasilja, a često je nasilje na Internetu nastavak nasilja koje počinje izvan prostora Interneta. Nasilni partneri mogu koristiti elektroničko nasilje kako bi proširili svoje zlostavljanje i kontrolirali svaki aspekt života svoje partnerice. Elektroničko nasilje sprečava žene i djevojke u pristupu Internetu i nanosi fizičku, psihološku, ekonomsku i socijalnu štetu.
Što se treba promijeniti i što možete učiniti?
Veća svijest omogućit će žrtvama da prepoznaju elektroničko nasilje i potraže podršku. Ključno je shvatiti da je elektroničko nasilje “stvarno” nasilje, s vrlo ozbiljnim posljedicama.
Za više informacija o kampanji posjetite web stranicu WWP EN mreže

WWP EN je europska mreža koja objedinjuje 62 organizacije iz 32 zemlje, usmjerena na zaustavljanje nasilja u obitelji kroz zaštitu žrtava putem rada sa počiniteljima obiteljskog nasilja. Saznajte više:

#responsibletogether