Posjet domu ‘DUGA-ZAGREB’ delegacije iz Podgorice, Crna Gora

5. veljače 2009.

    Dom „Duga-Zagreb“ sa svojim djelatnicima bio je domaćin 5. veljače 2009., šesteročlanoj delegaciji iz Podgorice u Crnoj Gori. Ugostili smo peteročlanu delegaciju u kojoj su bili zamjenica Crnogorskog Ombudsmana, zatim Koordinatorica SOS telefona iz Berana, pa voditeljica SOS organizacije za promicanje ženskih ljudskih prava, zatim zamjenik javnog tužioca te načelnik policije. Njihov posjet Zagrebu obuhvaćao je još nekoliko lokacija, pa je posjet našem Domu bio samo jedan u nizu predviđenih za taj dan.

    Članovi delegacije obišli su radni prostor ustanove, a iz razgovora sa stručnim djelatnicima dobili su uvid u način i vrstu djelovanja u cilju pružanja pomoći žrtvama nasilja u obitelji. Detaljno su informirani o zakonskoj podlozi temeljem koje postupaju stručnjaci u tretiranju ove problematike u Republici Hrvatskoj, a koji su odgovorni i prema Protokolu o postupanju u slučajevima nasilja u obitelji.

    Na ovaj  način, kolege iz Crne Gore na jednom su mjestu direktno u praksi mogli vidjeti iskustva i rezultate kolega koji se bave problematikom nasilja u obitelji, što će zasigurno pomoći prilikom realizacije određenih novih mjera u njihovom zakonodavstvu odnosno ukupnom postupanju u svrhu suzbijanja nasilja u obitelji u Crnoj Gori.

Posted in Nekategorizirano