Responsible together – 16 dana aktivizma protiv nasilja u obitelji

 

Dom “Duga-Zagreb” sa sutrašnjim danom 25.11., Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, započinje sa provedbom #Responsible Together 2020 kampanje, ove godine s temom „Zajedno protiv nasilja na Internetu“. Kampanju provodimo kao članovi europske mreže organizacija koje se bore protiv nasilja nad ženama i djecom te općenito obiteljskog nasilja, a aktivnosti koje ćemo provoditi u okviru kampanje traju 16 dana, počevši sa simboličnim datumom 25.11., pa sve do 10. prosinca.

U tom ćemo periodu kroz aktivnosti od kojih će se neke odvijati uživo, a neke online, pokušati povećati svjesnost javnosti o negativnim posljedicama koje internetsko nasilje ima na žrtve, kako odrasle, tako i one mlađe životne dobi. Razgovarat ćemo o fenomenu nasilja u internetskom prostoru, a osvrnut ćemo se i na kod nas još uvijek slabo poznatu pojavu „stalkerwarea“, odnosno softwarea koje kontrolirajuće osobe instaliraju na mobilne telefone svojih partnera/ica kako bi ih nadzirali u svakom trenutku, a što također spada u domenu psihološkog nasilja.

Pozivamo vas da pratite naše daljnje objave te na taj način i vi postanete dio naše kampanje i aktivizma u borbi protiv obiteljskog nasilja!