#ResponsibleTogether 2022, kampanja u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama

 

U prigodi Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25 studenog 2022., Dom “Duga-Zagreb” započinje provedbu kampanje #ResponsibleTogether 2022, u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

Ove godine teme kampanje obuhvaćaju nasilničke obrasce ponašanja u romantičnim vezama mladih te nasilje djece i adolescenata prema roditeljima (CAPVA – Child and Adolescent to Parent Violence and Abuse). Kampanju provodimo kao članovi europske mreže organizacija koje zajednički sudjeluju u borbi protiv nasilja u obitelji te nasilja nad ženama i djecom, WWP EN (Work With Perpetrators European Network).

Nasilna ponašanja kod mladih osoba sve više okupiraju pažnju stručnjaka i o toj se temi u javnom prostoru sve češće govori.

Nasilje u romantičnim vezama mladih problem je koji se pojavljuje u različitim oblicima i koji je nužno prepoznati na vrijeme, kako bi spriječili učvršćivanje nasilnih obrazaca ponašanja i eskalaciju nasilja. Što nam mladi poručuju o romantičnim vezama? Što žele od svojeg dečka/djevojke? Što očekuju u vezi? #expectrespect

 

Jeste li u zdravoj vezi? Prepoznajete li neke opterećujuće znakove u svom odnosu? Posjetite internet stranicu (Toksični i nasilni odnosi: Prepoznajte znakove) i pogledajte video materijale u nastavku i ako nakon toga želite o tome razgovarati nazovite besplatni broj našeg savjetovališta: 0800 8898 ili nam pišite: savjetovaliste@duga-zagreb.hr. Ako želite osobno doći možete nam doći na dvije adrese: Ozaljska 93, prizemno i Ninska 10/2.kat, Sesvete. Detalji su na linku: https://www.duga-zagreb.hr/savjetovaliste/

 

 

Osim u romantičnim vezama, nasilnički obrasci ponašanja mladih osoba mogu se pojaviti i u obiteljskim odnosima. Što je CAPVA? To je skraćenica od Child/Adolescent to Parent Violence & Abuse (Nasilje i zlostavljanje između djece ili adolescentata i roditelja).

 

 

 

 

 

 

Što dugujemo našim mladima?

 

 

 

 

Djeca vas gledaju i uče. Što će naučiti vi možete odrediti!