Službena posjeta Vinkovcima

„SAJAM ZDRAVLJA“ 24. – 26. travnja 2009.

Dana  24. travnja 2009. na „Sajmu zdravlja“ u Vinkovcima na poziv domaćina – organizatora, prikazali smo dvije prezentacije uz predavanje o temama:

1.    Rad naše ustanove
2.    „Zagrebačka strategija jedinstvene politike za zaštitu od nasilja u obitelji“ kao i načini provedbe mjera sadržanih u tom strateškom dokumetnu

    Predavanja si bila jako dobro posjećeno, a prema pitanjima slušatelja vidljivo je kako su bili zaista zainteresirani za temu- Dogovoren je za svibanj, dolazak kolegica/ega iz Rijeke koji rade na tretmanu počinitelja nasilja kao i pružanja pomoći žrtvama nasilja u obitelji, kako bi zajedno sa stručnjacima u Dugi razmijenili iskustva i nadopunili znanja u cilju još kvalitetnijeg rada u ovoj problematici.
    Sajam je trajao tri dana, a za to vrijeme je naša ustanova imala obilježen i uređen izložbeni prostor gdje smo smjestili različite propagandne materijale s porukama protiv nasilja kao neprihvatljivog obrasca naučenog ponašanja koje se mora i može promijeniti. Ujedno smo izložili primjerke gore navedenog strateškog dokumenta uz koje su postavljeni i letci Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje vezano za niz programa koje taj ured sufinancira u nevladinom sektoru (pomoć osobama s invaliditetom, pomoć socijalno ugroženim osobama, pomoć oboljelim osobama bez zdravstvenog osiguranja i sl.)

Posted in Nekategorizirano