KAKO DOBITI SMJEŠTAJ?

VAŽNO JE ZNATI DA žrtva obiteljskog nasilja, njeni prijatelji, rodbina, susjedi, kolege s posla trebaju o incidentu u obitelji obavijestiti PRVENSTVENO POLICIJU 192! 

  • Bojite se za svoj život i život svoje djece?
  • Imate osjećaj da to kako živite nitko neće razumijeti jer je vaš/a partner/rica sa svima osim s vama ljubazan/na i drag/a?
  • Mislite da vam nitko neće vjerovati kada bi rekli što sve morate raditi po nalogu svoga partnera/rice?
  • Ako osjećate nelagodu, strah, trpite psihičke ili fizičke boli u odnosu s partnerom/ricom…
    …vi ste žrtva nasilja u obitelji!
ŽRTVA MOŽETE BITI BEZ OBZIRA NA SPOL I DOB!

N A Z O V I T E – POLICIJU 192 
Policajci će nakon prijave i odlaska na mjesto incidenta, obavijestiti nadležan ured socijalne skrbi, a taj ured će zatim obavijestiti nas!SPREMNI SMO DOĆI PO VAS U PRATNJI POLICIJE ILI DEŽURNOG SOCIJALNOG RADNIKA 24 SATA DNEVNO – AKO STE NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA!AKO DOLAZITE IZVAN ZAGREBA, NADLEŽNI URED SOCIJALNE SKRBI U VAŠEM MJESTU U DOGOVORU S NAMA ORGANIZIRATI ĆE NAČIN PRIJEVOZA DO NAS, ZA VAS I VAŠU DJECU!JER VI I VAŠA DJECA IMATE PRAVO NA ŽIVOT BEZ NASILJA!

No, nasilje nije samo fizičko zlostavljanje! Nasilje može biti itekako nevidljivo, samo Vama dobro znano, jer se radi npr. emocionalnom zlostavljanju (Više u tekstu ‘Oblici zlostavljanja’). U tom slučaju savjetujemo Vas da posjetite ured socijalne skrbi na području gdje živite. U uredu socijalne skrbi u Vašem mjestu, primit će vas tim sastavljen od socijalnog radnika, psihologa i pravnika kojima trebate prijaviti nasilje u Vašoj obitelji bilo da se događa direktno Vama ili Vašoj djeci ili u kombinaciji. JER NE ZABORAVITE! Ako je nasilje usmjereno direktno na Vas, morate znati da i Vaša djeca zbog toga podnose različite oblike trauma jer su indirektno i oni žrtve takvog nezdravog odnosa u Vašoj obitelji. Zbog sebe i zbog Vaše djece važno je da se odlučite prijaviti nasilje u obitelji kako bi započeli proces IZLASKA IZ KRUGA NASILJA!

U Domu možemo smjestiti 25 odraslih i djece (kombinirano  prema potrebi).

Napominjemo da je smještaj moguć isključivo za žrtve obiteljskog nasilja, ŠTO NE UKLJUČUJE žrtve trgovine ljudima, beskućnike, socijalno ugrožene osobe koje nemaju gdje i od čega živjeti i slično…