Stručna tribina: „Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji – mjera u cilju zaštite žrtava nasilja i povećanja njihove sigurnosti“

tribinaU organizaciji Doma “Duga Zagreb” dana 24.11.2016. u 13,00 sati održana je stručna tribina u Green Goldu – Forum Zagreb, pod nazivom „Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji – mjera u cilju zaštite žrtava nasilja i povećanja njihove sigurnosti“.

Tribina se održala prigodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.), a na istoj su sudjelovali stručnjaci, predstavnici organizacija koje postupaju u slučajevima nasilja u obitelji, suci Prekršajnih sudova, predstavnici Ministarstva pravosuđa, Ministarstva unutarnjih poslova , Centara za socijalnu skrb, Probacijskih ureda, Županijskog suda u Zagrebu, te drugi provoditelji usluge PSTPN u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Stručnu tribinu, u ime gradonačelnika, otvorila je zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić, a moderator i uvodničar tribine bila je ravnateljica Doma „Duga-Zagreb”, Željka Barić.

Uvodni izlagači bili su sutkinja Prekršajnog suda u Zagrebu Maja Župančić-Ukropina te predstavnica policije, Nikolina Požar-Grubišić.

U ime organizatora tribine, članice stručnog tima za provođenje PSTPN u Domu „Duga.Zagreb”, uvodno su prikazale statistički okvir djelovanja s posebnim osvrtom na ocjenu uspješnosti počinitelja koji su bili uključeni u tretmansku grupu.