VODIČ ZA OSOBE KOJE ŽELE PREKINUTI KRUG NASILJA: ‘NE ŽELIM ŽIVJETI U NASILJU’

 PROMOCIJA MALOG PRAVNOG VODIČA ZA OSOBE KOJE ŽELE PREKINUTI KRUG NASILJA
‘NE ŽELIM ŽIVJETI U NASILJU’

Dana 14. rujna 2009., u 11.00 sati upriličena je promocija vodiča za osobe koje su preživjele nasilje u obitelji, pod nazivom ‘Ne želim živjeti u nasilju’.
Promocija je održana u prostoru koji je tom prigodom i službeno otvoren, a gdje će se provoditi ‘Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelj’. Doprinos je to ukupnoj borbi protiv nasilja u obitelji te ujedno dobar način za obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja (22.9.)

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom financira i potiče različite subjekte koji se bave problematikom nasilja u obitelji. Jedno od njegovih radnih tijela, Povjerenstvo za zaštitu od nasilja u obitelji iniciralo je u suradnji s Udrugom ‘B.a.B.e.’, tiskanje – malog pravnog vodiča za osobe žele prekinuti krug nasilja. Vodič je rezultat prikupljanja i objedinjavanja različitih pozitivnih pravnih propisa koji su objedinjeni u ovoj publikaciji te će na taj način zasigurno olakšati žrtvama nasilja u obitelji, put do točne inforamcije! Šutnja i neznanje, dva su najveća neprijatelja osobama koje žive u krugu nasilja u svojim obiteljima!

Jer nije točno da pomoći nema!
Nije točno u ovoju priči da je “šutnja zlato”, da ne treba nikome govoriti što se događa iza Vaših zatvorenih vrata!
Nije točno da izlaza nema, da ćete ostati bez djece i imovine ako krenete u razvod i konačno prekid života u nasilju!

Točno je da ovaj vodič može zaista puno doprinijeti Vašem informiranju kojim ćete sami sebi razjasniti mnoge pojmove za koje ste do sada samo čuli, ali niste znali “što to točno znači” ili “kako se to odražavan na Vašu situaciju”.
Točno je da postoje stručnjaci koji Vam mogu pomoći i voditi Vas u namjeri izlaska iz kruga nasilja!

Vodič je dostupan u uredima socijalne skrbi i ordinacijama obiteljske medicine u Gradu Zagrebu. Može se pogledati i pročitati i u elektronskom obliku na našoj web stranici.