Zlatni donatori Doma “Duga-Zagreb”

RBA Austria d.d. Zagreb i fundacija H. Stepic CEE Charity donirali su provođenje projekta „Djetinjstvo bez obiteljskog nasilja“ u Domu „Duga-Zagreb“ u trajanju od 2017. – 2019.

U prigodi dana žena 2017.g., Dugu je posjetila brojčano mala – ali moćna delegacija iz RBA Austria d.d. Zagreb. Uz dvije zaposlenice iz sektora marketinga i odnosa s javnošću, pridružio se ove godine i član uprave g. Ivan Žižić. Svi troje su s našom djecom na smještaju pekli kolače, a nakon toga uz konzumiranje finih „mafina“ koje su sami izradili, održali su zanimljivo i djeci prilagođeno predavanje o načinima emancipacije žena kroz povijest: kada su žene počele nositi hlače, kada su počele voziti automobile, šišati kosu „na kratko“ i sl.

Uz veselo druženje približio se i trenutak dodjele čeka ustanovi na iznos od 100.000,00 kn za dodatne dvije godine provođenja odličnog projekta „Djetinjstvo bez obiteljskog nasilja u Domu Duga – Zagreb“ , u trajanju od 2017. – 2019.g. Jednu godinu financira u iznosu 50.000,00 kn RBA Austria d.d. Zagreb , a drugu godinu u istom iznosu financira fundacija H. Stepic CEE Charity .

Organizirana skrb za djecu u našoj ustanovi, ženama žrtvama obiteljskog nasilja omogućava nesmetan ulazak na tržište rada i ostanak na tom tržištu. Donacija RBA Austria d.d. Zagreb i fundacije H. Stepic CEE Charity, omogućila je takvu skrb a djeci je uljepšala mnoge trenutke koje su kvalitetno proveli za vrijeme dok se njihove majke nose s različitim životnim obvezama. Učinak provedbe ovog projekta značajno je promijenio na bolje kvalitetu brige za žrtve obiteljskog nasilja na smještaju u Domu „Duga-Zagreb“. Zbog potpore RBA Austria d.d. Zagreb i fundacije H. Stepic CEE Charity, ljudi koji je čine, ostavit će trajan trag u pozitivnim sjećanjima djece i njihovih majki koje su koristile smještaj u našoj ustanovi za vrijeme trajanja projekta.